Acest website foloseste cookie-uri pentru a oferi vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor fiecaruia.

Expozitia „Amazing Science”

Expozitia „Amazing Science”

Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova va invita miercuri, 29 ianuarie 2014, orele 12.00, la vernisajul expozitiei „Amazing Science”.

Realizata de catre Centrul National de Sanatate si Cercetare Medicala si Comisariatul pentru Energie Atomica din Franta, „Amazing Science” este adusa în atentia publicului român de Muzeul Judetean de Stiintele Naturii în colaborare cu Alianta Franceza Ploiesti, sub egida Consiliului Judetean Prahova, Institutului de Antropologie al Academiei Române „Fr. Rainer”, Inspectoratului Scolar Prahova si Apa Nova.

Prezentata pentru prima data la Festivalul International Stiintifico-Fantastic din Nantes, “Amazing Science” invita publicul sa cunoasca misterele lumii vii, ale materiei si universului prin intermediul muzeului virtual, ce poate fi accesat cu ajutorul computerului, tabletei sau smartphone-ului prin adresa www.musee.inserm.fr. 

Expozitia este de fapt o nava spatiala care îsi deschide usile pentru cunoasterea misterelor lumii, asezate într-un parcurs literar în 26 de tablouri. 

„Amazing Science” are ambitia de a prezenta cercetarea stiintifica, considerata greu sau deloc acesibila, într-o lumina noua, la punctul de întâlnire al realului cu imaginarul. A descoperi si a întelege amuzându-te, a explica si a transmite metamorfozându-te, acesta este dublul pariu al proiectului „Amazing Science”.

Expozitia este prezentata în cadrul Muzeului Judetean de Stiintele Naturii Prahova – Palatul Culturii Ploiesti în perioada 29 ianuarie – 28 februarie 2014 si poate fi vizitata de marti pâna duminica, între orele 9.00 si 17.00. 

Sari la conținut