Acest website foloseste cookie-uri pentru a oferi vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor fiecaruia.

Muzeul Petrolului

Muzeul Petrolului a fost inaugurat în octombrie 1961 şi are un patrimoniu estimat la peste 8.000 de piese muzeale. Este singurul muzeu de acest gen din România, înfiinţarea sa la Ploieşti fiind o recunoaştere a statutului oraşului în cadrul industriei petroliere din ţară noastră. Printre cele mai importante exponate se găsesc: utilaje de foraj din lemn sau metalice din secolul al XIX-lea; panouri exemplificând sistemul de solventare selectivă cu dioxid de sulf, inventat de Lazăr Edeleanu; hărți geologice; mostre mineralogice; felinare cu petrol; macheta primei instalații de foraj mecanic folosită în România. Totodată, în patrimoniul Muzeului Petrolului se găsește un fond foarte bogat care cuprinde brevete de invenție, lucrări științifice ce descriu istoricul fabricării parafinei, uleiului, benzinelor; albume, scrisori și fotografii document ale lui Lazăr Edeleanu (considerat fondatorul petrochimiei românești și universale).

Din anul 2017 Muzeul Petrolului a trecut sub administraţia Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova şi a fost redeschis vizitării in feb 2018.

Adresa: Strada Doctor Dumitru Bagdazar 8, Ploiești 100575
Tel. 0244-597 896
Program: Muzeul poate fi vizitat zilnic între orele 9.00-17.00
Ultima intrare la ora 16.30
Luni închis pentru vizitare

Tarife: Individual : 12 Lei; Grup organizat: 8 Lei (minim 10 persoane)
Gratuit:
Persoanele defavorizate, persoanele cu dizabilități, copiii cu vârsta până la 3 ani, copiii din centrele de plasament, persoanele din rețeaua muzeală și cei care posedă legitimații ICOM
Cumpără bilet online aici

Taxa foto amator 10 lei, taxa foto profesională: 100 Lei; taxa filmare amator 10 lei, taxa filmare profesională 100 lei

Pentru cei care trec pragul  muzeului,  înseamnă posibilitatea cunoaşterii celor mai importante momente ale istoriei petrolului şi ale oraşului – atât de împletite una cu cealaltă –   şi prilejul de a  cunoaşte personalităţile marcante  ale activităţilor de descoperire, exploatare şi prelucrare ale acestor importante zăcăminte naturale. Specialiştii din domeniu  prezentaţi în expoziţia  muzeului  au fost recunoscuţi pe plan mondial pentru invenţiile şi inovaţiile lor şi constituie adevărate modele pentru tinerii vizitatori.

Pe lângă expoziţia permanentă Muzeul deţine şi  un important fond de documente,  care oferă un bogat material pentru studii, comunicări, cercetătorilor din domeniu  precum şi  colecţii de arheologie, artă plastică prezentate  publicului larg  sub formă de expoziţii temporare.

Oferta muzeului este completată de lecţiile pregătite şi susţinute de specialiştii instituţiei evidenţiate in anexă.

Muzeul deţine o sală de conferinţe, dotată cu aparatură audio-video,   de capacitate max. 30 persoane in care se pot desfăşura lecţii, cercuri pedagogice, simpozioane.

Conducerea şi colectivul muzeului sunt disponibile colaborărilor şi parteneriatelor care să contribuie la strângerea legăturilor muzeu-şcoală, legături benefice în educaţia şi transmiterea de valori tinerei generaţii.

Vă aşteptăm să onoraţi oferta noastră şi suntem disponibili la sugestii de colaborare. 

Pentru detalii şi programări lecţii ne puteţi contacta la tel. 0244 597 896 sau fax 0244 511 970 

Sari la conținut